A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának csapata II. helyezést ért el az Országgyűlési Könyvtár kvízversenyén.

Az Országgyűlési Könyvtár online kvízversenyt hirdetett "Tudás Háza" címmel, amelyre – többek között – jog és politikatudományi szakokon tanuló hallgatók jelentkezését várták. Egyetemi szakonként egy csapat jelentkezhetett és képviselhette intézményét.

A versenyen a Széchényi István Egyetem színeiben Dr. Erdős Csaba szervezésével négy joghallgató indult: Csudai Tünde, Király Péter Bálint, Lengyel Csilla, és Molnár Dóra.

Negyven perc alatt kellett huszonöt kérdésre pontos választ adniuk, amelyek az Országgyűlési Könyvtár történetére és állományára, továbbá a T. Ház múltjára vonatkoztak. A csapat sikeresen szerepelt, II. helyezést ért el a versenyen. A díjakat a Kutatók Éjszakájának napján, szeptember 26-án adták át az Országházban, amely után hangulatos programsorozat várta a nyertes csapatokat.

A díjazottak. A kép bal szélén a SZE csapata (balról jobbra: Lengyel Csilla, Csudai Tünde, Király Péter Bálint, Molnár Dóra)

Kép és videó

Parlamenti Kutatások Központja Eseménynaptára

Győri ETO-UNI FKC - Mezőkövesdi KKFT 2024. március 29. 19:00 - 21:00
UNI GYŐR ÖRÖMFUTÁS 2024. március 30. 09:00 - 12:00