Felhívás

a Széchenyi István Egyetem Parlamenti Kutatások Központja és a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Közjogi Intézete szervezésében, a Konrad Adenauer Stiftung támogatásával

Parlamentarizmus Napja

konferenciára

(Károlyi-Csekonics Palota, 2023. május 2. 14:00-18:00)

A Parlamenti Kutatások Központja, partnerei támogatásával 2016 óta megszervezi a magyar és nemzetközi parlament-kutatás seregszemléjét. A szervezők várják bármely tudományterület (alkotmányjog, politikatudomány, társadalomtudomány) oktatói vagy kutatói jelentkezését, a konkrét témától függetlenül a képviselettel, törvényalkotással, a parlament intézményével, eljárásaival, gyakorlati működésével kapcsolatos, saját kutatási eredményeik megosztására.

A jelentkezők legfeljebb 200 szó terjedelmű absztrakttal jelentkezhetnek 2023. április 6-ig ezen a linken.

A kiválasztott előadók április 11-ig értesítést kapnak, nekik kidolgozott, legalább 30.000, legfeljebb 60.000 leütés terjedelmű tanulmányaikat április 28-ig kell benyújtaniuk, amelyeket ezt követően a konferencia résztvevői számára elérhetővé tesszük. A konferencián bemutatott válogatott tanulmányokat a szerzővel való egyetértés esetén a Parlamenti Szemle 2023. évi 2. száma közli.

A félnapos konferencia személyes jelenléttel, párhuzamos szekciókban folyik, este fogadással zárul.

További információ: pkk@sze.hu

Kép és videó

Parlamenti Kutatások Központja Eseménynaptára